De heer Mulder werkt hier niet meer…

Een paar jaar geleden had de Staatsloterij een commercial waarin de heer Mulder zichtbaar genietend zijn oude baas opbelde, waarbij hij treiterig vroeg naar de heer Mulder. Stoppen met werken als je de Staatsloterij wint… tja.

Dagblad DAG heeft vandaag een enquête waarin respondenten gevraagd is wat ze zouden doen met 25 miljoen, de Jackpot van aanstaande donderdag. 14% zou – net als de heer Mulder – direct stoppen met werken. Kennelijk zijn de kaarsjes op deze taartpunt uit de enquête gedoofd en is de slagroom verzuurd. ‘Happy at work’ gaat voor deze groep niet op, zo lijkt het.

34% zou precies hetzelfde werk blijven doen. Mag je daaruit concluderen dat een derde van de Nederlandse beroepsbevolking gelukkig op het werk is?

De andere taartpuntjes: 17% zou minder gaan werken, 9% zou ander werk gaan doen, 10% start een eigen bedrijf en de rest weet het nog niet.

4 thoughts on “De heer Mulder werkt hier niet meer…”

  1. Ik zou als leerkracht aan het werk blijven maar wel minder zodat ik bezig kan met een eigen bedrijf. En ik zou als leerkracht meer inval werk gaan doen of een vast vak geven voor een paar uur.

    Ik denk niet dat je mag concluderen dat 1/3 gelukkig is op het werk, dat zal wel hoger zijn, maar gelukkig zijn betekent niet je niks anders wil doen.

  2. @Kaj ik ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen gelukkig zijn op hun werk.

    34% zou het zelfde werk doen en 17% zou minder gaan werken. Samen ongeveer 50%. Dit betekent dus dat 50% ongelukkig is in hun huidige werk. Toch?
    Bij de bedrijven waar ik gewerkt heb komt me dat niet onbekend voor.

  3. 50% zou me niks verbazen. Ik dacht dat een aantal maanden geleden er onderzoek naar gedaan was. Nederlanders bleken toen wel gelukkig te zijn op hun werk. Ik dacht dat het om een getal rond de 65% ging.

  4. Ik zou stoppen met mijn werk als docent en mijn eigen (multimedia-)school beginnen. Talentgericht onderwijs, vanuit de kernkracht van het invividu waar het collectief (er zijn geen studenten en docenten, alleen maar professionals, rookies en rotten) een plek voor creeert.

Comments are closed.