Thoughts on Happiness Symposium 5 november

Woensdag 5 november 2008 is het zo ver. Het interessante en bijzondere symposium over plezier vind dan plaats. Thoughts on Happiness wordt georganiseerd door Arjan Haring van Huh?. Als je meer wilt leren over gelukkig zijn in het leven en op je werk, meld je nu aan!

De dag zit vol met zeer interessante en inspirerende presentaties.

Programma

Een aantal opvallende presentaties en sprekers uit het programma van deze dag. Ze hebben maar 15 minuten om hun zeer interessante verhalen en ideeen te delen met ons.

Na de introductie volgt Bjørn Grinde (wikipedia)met Darwinian happiness: An evolutionary approach to quality of life. Het gaat over het effect van de evolutie op plezier.

Dick Swaab (wikipedia) gaat daarna direct verder met welk effect plezier op de je brein heeft. Lees er meer over Happiness and the Brain.

Onno Hamburger vertelt wat later over de tussenkomst van geluk in je werk. Dit is extreem belangrijk niet alleen omdat we zo veel tijd bezig zijn met werk maar onderzoek laat zien dat gelukkige mensen op meerdere manieren meer productief zijn.

Een van mijn favorieten Alexander Kjerulf, schrijver van het boek Happy Hour is 9 to 5 – dat we hier vertaald hebben verteld over hoe een aantal van de meest gelukkige bedrijven ter wereld werken.

Direct na de lunch mijn andere favoriet Tara Hunt schrijfster van het boek The Whuffie Factor over social capital en community marketing dat begin 2009 verschijnt. Ze gaat vertellen over Happiness als Business Model (zie preso).

Natuurlijk ontbreekt de Nederlandse professor Ruut Veenhoven niet op de event. Veenhoven is de oprichter van de World Database of Happiness en de editor van het Journal of Happiness Studies.

Bas Haring is de afsluitende spreker. Het gaat meer vertellen over een echt succesvol leven. Over zijn boek – Voor een echt succesvol leven:

Grote kans dat ook jij ervan droomt om succes te hebben. Maar waarom eigenlijk? Hoe handig is het voor ons om succes na te streven? In plaats van bijvoorbeeld geluk of ‘lekker in je vel zitten’. En streven we dat succes echt na voor onszelf? Of doen we dat omdat we maar moeilijk anders kunnen?

Sprekers

Een overzicht van alle sprekers:

Locatie

Tree Center, “The Green Pavilion”
Zandheuvelweg 7, 3744 MN Baarn

locatie ToH

Aanmelden

Wil jij ook leren van deze specialisten op het gebied van geluk, plezier, gelukkig zijn in je prive en op je werk? meld je nu aan. Het belooft een zeer bijzonder evenement te worden waar je beslist heel gelukkig van gaat worden.

Aanmelden kan hier

Op Facebook kun je ook aansluiten bij dit event.

Dit artikel verscheen ook op enthousiasmeren.nl